Ασκήσεις υπαρξισμού από τους Κόρε Ύδρο

Η ιδιαίτερη μπάντα απο την Κέρκυρα επιστρέφει για να χύσει μαύρο δάκρυ για τις αξίες της Δύσης.

Koreydrο

Αν πας να περιγράψεις τους Κόρε. Ύδρο. -ανεξαρτήτως εστιακού κέντρου (τη μουσική τους, τους στίχους τους, την αισθητική τους κλπ)- θα συναντήσεις έναν απότομο γκρεμό μπροστά σου. Τι  είναι αυτοί οι Κόρε. Ύδρο. και δεν μπορείς να τους περιγράψεις; Τι είναι αυτή η μπάντα από την Κέρκυρα που στον καινούριο (5 επίσημο, 4 «κανονικό») δίσκο της επικαλείται  από τον Jean-Paul Sartre έως έναν Σέρβο σπουδαστή «ονόματι Πέτρος Ρέστοβιτς από το Βελιγράδι, άθεος και αβάπτιστος μέχρι τα 19 του χρόνια, βρήκε την πίστη και ζήτησε να βαπτιστεί στο μοναστήρι του Χιλανδαρίου»;

Είναι ο κόσμος των Κόρε. Ύδρο., στον οποίο η ποπ αισθητική συγκρούεται με τον μελοδραματισμό, μπολιάζεται με ειρωνεία, και βρίσκει τις ρίζες της στην ειλικρίνεια. Έχοντας μια 100% DIY προσέγγιση (ηχογραφούν τα τραγούδια τους στο προσωπικό τους στούντιο στην Κέρκυρα) πνίγουν το αντανακλαστικά επικό στον αυτοσαρκασμό, χρησιμοποιώντας πάντα απτόητοι έναν συνειδητό εφηβικό βερμπαλισμό σαν μέσο έκφρασης.

Ήταν ωραία τα βράδια της κρίσης/που έμενες εκεί/μέσα στα παραπήγματα κοιμόμαστε μαζί/και το κανάλι της Βουλής όλη νύχτα έπαιζε Παραφράσεις του Liszt/ μέχρι ν’ αρχίσει το requiem της κυβέρνησης

Είναι οι πρώτοι στίχοι από «Τα βράδια της κρίσης», ένα από τα τραγούδια του πολυαναμενόμενου «Απλές ασκήσεις στον υπαρξισμό», που κυκλοφορεί στις 29 Απριλίου (ανήμερα Μεγάλη Δευτέρα) από την Inner Ear. Περιμένουμε να τα ακούσουμε με ανυπομονησία και ζωντανά, στις 18 Μαίου στο Gagarin, και να κλάψουμε μαζί τους «τις αξίες της Δύσης».

follow me!

Μανώλης Μπαμπιολάκης

«Τον χαρακτηρίζει μια ιδιάζουσα ψυχική ασθένεια, κύριο σύμπτωμα της οποίας είναι να θεωρεί προσωπική του ευθύνη να ανακαλύπτει άκρως ενδιαφέροντα ερεθίσματα και να τα μοιράζεται με τους άλλους.»

Απόσπασμα πρακτικών Ειδικού Ιατρικού Συμβουλίου
follow me!

Σχόλια

comments